Miért fontos számítógépünk biztonsága?

Napjainkban szinte minden munkát számítógépeink segítségével végzünk, ezért kiszolgáltatva érezhetjük magunkat emiatt. Képzeljük el mi történne, hogy ha a gépünk egy váratlan meghibásodás vagy vírustámadás következtében elromlana. Nagy valószínűséggel szervizbe kellene vinni és akár több napig is képtelenek lennénk a munkánkat végezni. Nem beszélve arról, hogy fontos dokumentumaink semmisülhetnének meg.

Gondoljunk csak bele, mennyi minden fontos információt tárolunk a számítógépen: leveleket, dokumentumokat, fényképeket, videókat, zenéket, különféle nyilvántartásokat, táblázatokat, stb.

számítógépes adatbiztonság, biztonsági mentés, vírusvédelem

Mit tudnánk tenni, ha adataink – amikkel akár heteket, hónapok óta dolgozunk – egyszer csak elvesznének?

Micsoda fáradtságos és költséges feladat lenne pótolni azokat!

Ezért nagyon fontos munkaeszközünket – a számítógépet megóvni a vírusoktól, kártevőktől és ez fokozottan érvényes a hálózatra kötött gépekre, ahol a fertőzés könnyebben tud terjedni.
Gondoljuk csak át, hogy mikor készítettünk utoljára biztonsági mentést adatainkról külső adathordozóra vagy felhő alap tárhelyre? Egy meghibásodás esetén annyi munkát kell újra elvégeznie, mint amilyen régen készített mentést!

Ellenőrizze hát le, hogy mennyire biztonságos a munkahelyi/otthoni számítógépe!

Ellenőrizze adatbiztonságát!

 

KATTINTSON A KÉPRE !